Udstilling i Toldboden

I november måned udstiller Henrik Thomassen og Inge Heise malerier, skulpturer og grafik. Henrik og Inge er søn og mor.
Henrik og Inge er begge uddannede på Det kgl. Kunstakademi i København Det er første gang de udstiller sammen.
Der er fernisering lørdag den 4. november kl. 14. Begge kunstnere vil være til stede. Åbningstale af forfatter, mag.art. Niels Thomassen. Ingvar Skau Thomassen vil underholde på guitar.
Alle er velkomne.
Udstillingen er åben tirsdag til søndag kl. 12 - 16 til og med 26. november.

Henrik Thomassen
Det, der mest optager maleren Henrik Thomassen, er lys og skygge og virkeligheden i dens stoflighed, mangfoldighed og farverigdom. Det fører til naturalistiske skildringer ikke mindst af motiver fra Kertemindeegnen, men også fra bjergegne i Bolivia og Norge. Når han ikke bare tager et foto, er det fordi han ønsker at besjæle motivet i penselstrøg og farvelægning. Andre gange skildrer Henrik indre landskaber i farverige abstraktioner. Et gennemgående træk i hans værker uanset motiv er de klare, livfulde kompositioner. Desuden arbejder han også lidt med skulptur i ler, cement og bronze.
Henrik Thomassen, der fra barnsben blev kendt med arbejdet som kunstner i sin mors værksted, er uddannet på Det kgl. Danske Kunstakademis billedkunstskoler 1986 – 1993. Han har deltaget i forskellige udstillinger mest i Danmark, sidst i temaudstillingen i Toldboden 2016. Han har været med til at udsmykke Tallerupskolen i Tommerup og Mulernes Legatskole I Odense


Inge Heise
Inge Heises motiver er mennesker og det der sker mellem mennesker. Hun er optaget af livfulde udtryk og sigende bevægelser. Hun laver skulpturer i brændt ler, stentøj og bronze.
Inge Heise har også arbejdet med malerier, pasteller, akvareller, grafik og tegning. Her er motiverne ofte hentet i naturen, landskaber fra nær og fjern, samt vækster og deres struktur, farver og frugter.
Inge Heise er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademis billedhuggerskole 1963 – 67. Hun har deltaget i talrige udstillinger i ind- og udland og har udført udsmykninger til forskellige institutioner. Hun er medlem af BKF, Hollufgård og Grafisk Værksted i Odense.

Åbningstale ved forfatter og filosof Niels Thomassen, der bl,a. har skrevet en æstetik med titlen Kærlighed til kunst (2015). Henriks søn, Ingvar Skau Thomassen spiller guitar til ferniseringen.

Åbningstider

04/11/2017 - 26/11/2017 Tirsdag - Søndag 12:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Kontakt

Adresse

Strandgade 3
5300 Kerteminde

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.65851142
Latitude : 55.44891302