Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby
På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde Fjord kan du besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden – en attraktion af internationalt format. Ladbyskibet ligger i en genopført gravhøj på det sted, hvor den blev fundet i 1935. Arkæologiske undersøgelser har fastslået, at vikingeskibet omkring år 925 blev trukket op på land og den døde stormand, der sandsynligvis var ejermanden, derpå gravlagt i det i en høj sammen med sine heste, hunde og andet kostbart gods.

Udstillinger
Vikingemuseet Ladbys hovedattraktion er ganske vist vikingeskibsgraven; men museet er ikke blot ”verdens mærkeligste søfartsmuseum”, som en tidligere direktør for Nationalmuseet udtrykte det, men museum for hele det nordøstfynske vikingeland i særdeleshed og vikingetid i almindelighed.

Museets udstillingsbygning, som blev renoveret og udbygget i 2007, rummer således mange af de forhistoriske fund (primært fra vikingetiden), der er gjort på Nordøstfyn, inklusiv gods fra vikingeskibsgraven, og i udstillingsbygningen fortælles både historien om skibsgraven og vikingerne på Nordøstfyn og generelt. Endvidere formidles Ladbystormandens sidste rejse på en ny og utraditionel måde i kælderen. Her kan man opleve illusionen af at være blevet hensat til en dag omkring det tidspunkt, hvor den døde stormand blev lagt i sit skib, klar til færden til det hinsides. En kopi af Ladbyskibet i fuld størrelse, genskabte vikinger, døde heste m.m. samt lyd- og billedvirkninger har til formål at befordre en stemningsbetonet og fantasiæggende oplevelse af begivenhederne, som de kunne have udspillet sig dengang for mere end 1000 år siden.

Med jævne mellemrum er der særudstillinger om eller med relation til vikingetid og aktiviteter for børn og voksne.

Ladbydragen
Hele sommerhalvåret kan man opleve det genskabte skib, Ladbydragen, ligge og vugge i fjorden nedenfor gravhøjen. Netop der, hvor Ladbyskibet for over 1.000 år siden blev trukket i land.

Læs meget mere om skibsgraven, byggeriet af et nyt vikingeskib, fremstillingen af en billedfortælling om Ladbyskibet, inspireret af det berømte tapet fra Bayeux og meget mere på Vikingemuseet Ladbys hjemmeside www.vikingemuseetladby.dk

Adgangsforhold og tilgængelighed
Både museumsbygningen og højen med vikingeskibsgraven er handicapvenligt indrettet med ramper, ingen dørtrin og for museumsbygningens vedkommende elevator. Turen fra parkeringspladsen foran museumsbygningen til museumsbygningen samt turen fra sidstnævnte til højen kan være udfordrende på grund af henholdsvis grus og jordsti, som i sagens natur ikke er 100% plan.

I kælderetagen i museumsbygningen er der et toilet, som er velegnet til handicappede. Kælderen nås let med elevatoren.

Der er fri entré for handicaphjælpere, der besøger museet i arbejdstiden. Førehunde er velkomne.

Museet råder over en kørestol, som kan lånes.

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Kontakt

Adresse

Vikingevej 123
5300 Kerteminde

Telefon

+45 65321667

Fakta

 • Faciliteter

  • Medbragt mad er tilladt
  • Museet rummer levendegørelse
  • Museumsbutik/Kiosk
  • Parkeringsplads for busser
  • Aktiv deltagelse mulig
 • Klassifikation

  • Johanneskors
 • Samlingernes emne

  • Kulturhistorie
  • Skibe
  • Vikingetid
  • Håndværk

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.615198
Latitude : 55.445401