skip_to_main_content

Drager i Norden - foredrag med Anders Lundt Hansen

Et foredrag for voksne drageentusiaster

Drager var en del af fortidens verden, hvor både kristne og asetro forestillede sig dragerne som mægtige, ondskabsfulde væsener, som lurede i udkanten af menneskernes verden. Selvom vi i dag udmærket ved, at drager ikke eksisterer, så er de alligevel en del af vores nutid, når Smaug vogter skatten i Hobbitten og Daenerys Targaryens tre drager flyver over himlen i Game of Thrones.

Foredraget ”Drager i Norden” er for de voksne drageentusiaster og det afholdes på Kerteminde Bibliotek i forbindelse med Dragefestivallen i efterårsferien. Historikeren Anders Lundt Hansen står bag foredraget, hvor han genfortæller nogle af de dramatiske legender, som har sat deres præg på nutidens ide om drager. Han finder spor fra dragerne i blandt andet sagn og eventyr, samt i kirker og runeskifter. Han kommer også ind på nutidens drage, som finder sin udformning i film og bøger.

Foredraget er en del af Kerteminde Dragefestival. Det er en børne- og familiefestival, som foregår i efterårsferien i uge 42. Festivallen kulminerer lørdag d. 23. oktober med drageflyvning på Nordstranden i Kerteminde, hvor der vil være markedspladsstemning med stande, aktiviteter, dragebygning og drageflyvning.

Dragefestivallen arrangeres af Fjord&Bælt i samarbejde med Johannes Larsen Museet, Kerteminde Bibliotekerne, Plads til alle, Musikskolen, VisitKerteminde og Ladby Skibet.