Foredrag om Jutlandia med Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

I 2021 er det 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia lagde fra Langelinje i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse til det krigshærgede Korea.

I 2021 er det 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia lagde fra Langelinje i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse til det krigshærgede Korea. Selv om de fleste danskere har hørt om Jutlandia, ikke mindst på grund af Kim Larsens sang, så er det de færreste som kender historien bag skibet. Romanen Pigen fra det store hvide skib tager læseren med ombord på Jutlandia, hvor man på turen til Korea tages med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet.

Pigen fra det store hvide skib udkom den 23. januar 2021, den nøjagtige dato for afsejlingen. Mich Vraa og Jesper Bugge Kold holder derfor dette foredrag, hvor de fortæller historien om Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd. De fortæller også om romanens tilblivelse og meget mere.

Romanen er blevet til i et samarbejde mellem forfatterne Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der begge har stor erfaring med at skildre historisk stof. Mich Vraa har skrevet romantrilogien Haabet, Peters kærlighed og Faith om de dansk vestindiske besiddelser samt den nyligt udkomne Vaniljehuset. Jesper Bugge Kold har blandt andet har skrevet de historiske romaner Vintermænd og Land i datid, samt Krigsturisten og Tiden før døden.

Tilmelding og pris

Billetter kan købes her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/333hsrceh9 

Pris: 75 kr.