skip_to_main_content
©  Foto:

Hindsholm Gårdbutik & Delikatesse

Kærlighed til naturen og god mad, er altid i fokus.

På halvøen Hindsholm finder du det økologiske landbrug Stålbækgård og Hindsholm Gårdbutik & Delikatesse. På gården går Jerseykøer, moskusænder og høns rundt og hygger sig, og lever det gode liv. I køkkenhaven gror der forskellige grøntsager og frugter, herunder kartofler, porrer, squash, græskar, jordbær, hindbær, æbler, blommer, kirsebær og pærer, og i det hjemmelavede drivhus dyrker vi tomater, basilikum og chili mm. Varerne i butikken afhænger af årets høst, derfor vil det være forskelligt, hvor meget der er af den enkelte vare. Dette er med til at sikre en bæredygtig gårdbutik, hvor der ikke bliver produceret mere end der er brug for. I gårdbutikken kan du også købe oksekød, ænder, suppehaner, friske æg fra de økologiske høns, samt forskellige hjemmelavede varer så som sylte, sirup, likør, færdigretter mm. De har indimellem også enkelte varer fra andre producenter i området, som er nøje udvalgte.

Stålbækgård
Stålbækgård er en over 200 år gammel udflyttergård, som det dansk-engelske ægtepar Louise og Benjamin overtog i 2013. De står selv for både landbruget og gårdbutikken. Da de flyttede ind på Stålbækgård i 2013, drømte de om at have et lille landbrug, der kunne gøre dem selvforsynende. Det viste sig dog til, at gårdens råvarer producerede mere end rigeligt til det, de selv havde brug for, så de begyndte at sælge de overskydende varer i deres gårdbutik. De har efter overtagelsen fået omlagt landbruget til økologi, og er i gang med at gøre gården CO2 neutral.

Hindsholm Beef
På Stålbækgård er det kærligheden til naturen og god mad, der altid er i fokus. Louise og Benjamin går meget op i både dyrevelfærd og bæredygtighed. De sætter en ære i at sikre sig, at dyrene har det godt.
Deres specialitet Hindsholm Beef kommer fra ungtyre af racen Jersey. De kommer til gården som kalve, hvor de bliver passet og plejet og får mulighed for at boltre sig i de naturskønne omgivelser. Kalvene er adopterede fra økologisk mælkeproduktion hvor de ikke har haft nogen værdi. På gården er der også et par pensionerede malkekøer, som tager sig af deres egne og de adopterede kalve. Her får dyrene den ro og tid som det kræver at vokse sig store. Jerseykøer er ikke betegnet som kødkvæg, da de er en lille race som tager lang tid om at blive kødfuld. På gården har vi god tid, og med masser af tid og kærlighed bliver kødet mørt, saftigt og smagfuldt.

Følg os på Facebook, hvor vi holder jer opdateret med produkter, priser og åbningstider. www.facebook.com/hindsholmgaardbutik