Lindholm Høje Museet

Foto: VisitAalborg
Attraktioner
Museer
På Lindholm Høje Museet i Nørresundby er der udstillinger om vikingerne på Lindholm Høje og oldtiden i Limfjordslandet. Her kan du opleve at sejle et vikingeskib eller besøge et vikingehus.
Adresse

Vendilavej 11

9400 Nørresundby

På Lindholm Høje museet har man skabt en arkitektonisk perle med panoramisk udsigt og perspektiv. Et center lidt uden for tid og rum, en lille tidslomme med indblik i oldtidens liv og død i Limfjordslandet, formidlet ved utraditionelle præsentationer af de sidste 20-30 års arkæologiske udgravninger.

Udstillinger og aktiviteter på Lindholm Høje Museet

På museetbliver der taget udgangspunkt i de fundne oldsager, og her kan man opleve, hvordan man på Lindholm Høje holdt kvæg, dyrkede marker, byggede og indrettede huse og hvordan man levede i dagligdagen. Herunder kan man blandt andet opleve, hvordan man lavede mad, vævede stof og handlede, foruden alle de andre daglige gøremål. Døden har også været en del af livet for beboerne på Lindholm - i et særligt afsnit af udstillingen fortælles om de særlige skikke og traditioner, man tyede til, når én af de lokale døde.

Praktiske informationer

- Der er gratis parkering
- Kørestolsbrugere kan anvende den gamle indgang ved Vikingevej eller lågen ved parkeringspladsen
- Kørestol til brug i museet forefindes i caféen
- Der findes også et handicaptoilet

Læs mere om Lindholm Høje Museet nær Aalborg...

Adresse

Vendilavej 11

9400 Nørresundby

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af