Samlingsstuen: Lurrie Bell m. band

Lurrie Bell blev født i 1958, søn af den berømte blues-harmonikaspiller Carey Bell, Lurrie Bell hentede sin fars guitar i en alder af fem år og lærte sig selv at spille. Han var tydelig begavet. Derudover voksede han op med mange af Chicago-blueslegenderne omkring sig. Eddie Taylor, Big Walter Horton, Eddie C. Campbell, Eddie Clearwater, Lovie Lee, Sunnyland Slim, Jimmy Dawkins og mange flere var hyppige besøgende i hans hus. De hjalp alle med at forme og skole ham i blues, men ingen så meget som hans fars mangeårige arbejdsgiver Muddy Waters.

Som syv år gammel forlod Bell Chicago for at bo i Mississippi og Alabama med sine bedsteforældre. I løbet af denne periode spillede han mest i kirken og fordybede sig i det lidenskabelige udtryk for evangeliets tradition. Som fjortenårig flyttede han tilbage til Chicago og fortsatte med at spille i kirken og dannede sit første bluesband mens han gik på gymnasiet.

Som 17 årig spillede Lurrie Bell på scenen med Willie Dixon. I 1977 var han et stiftende medlem af The Sons of Blues sammen med Freddie Dixon (søn af Willie) og Billy Branch. Bandet indspillede tre fremtrædende numre til Alligator Records ‘Grammy nominerede Living Chicago Blues-serie. I 1978 tiltrådte Bell Koko Thailands band og blev i flere år,. Han fortsatte også med at arbejde sammen med sin far og indtog 1984 Rooster Blues-albummet Son Of a Gun og flere andre titler til UK’s JSP Records. Bell blev ikke kun anerkendt som en usædvanligt talentfuld guitarist og musiker, hans viden om forskellige blues-stilarter, hans sælsomhed og hans musikalske modenhed leverede opskrifter i publikationer som Rolling Stone og The New York Times.

At kæmpe og besejre en række personlige dæmoner holdt ham ude af studiet og væk fra vejen i et lang tidsrum i slutningen af 1980’erne, men Bell var vedholdende og dukkede op igen i midten af 1990’erne med en række på fire meget anerkendte plader.

Siden begyndelsen af det nye årtusinde er Bell’s profil stadigt stigende. I 2002 blev CD Cutting Heads udgivet, og i 2004 udgav Alligator Records Second Nature en akustisk duet-plade med sin far Carey Bell, der blev nomineret til en WC Handy Award Acoustic Record of the Year af Blues Foundation i Memphis.

I 2007 startede Bell sit eget label Aria B.G. Optager og udgav Let’s Talk About Love, som er blevet kaldt hans mest dygtige, dybtfølte album endnu. På baggrund af denne plade blev han kåret til den mest fremragende guitarspiller i Living Blues Magazine’s Critic’s Poll i 2007, og i 2008 og 2012 blev han udnævnt til magasinets Årlige Male Blues Artist. Siden 2007 har han modtaget flere nominerede Blues Music Award som bedste guitarist og bedste traditionelle mandlige bluesartist af Blues Foundation.

Dørene åbner kl. 19.00

Billetpris: 250 kr.