Gå til indhold
©  Foto:

'Sporskifte' - fra Det Hvide Hus i Kerteminde til verdens farligste lande

Per og Anna Eckhoff holder dette foredrag sammen, hvor historien starter i Kertemindes hyggelige gader og ender i nogle af verdens mest farlige kvarterer.

Historien starter i Det hvide hus på Hindsholmvej 34 i Kerteminde, hvor Pers far, Arne Eckhoff, boede fra 1938 til 1958. Her boede også de berømte kunstnerne Sophie Breum, der var forfatter til Jul i Købmandsgården og Anna E. Munch, der var kunstmaler. Arne havde under krigen fiskefabrikken 'Fiske Jenten', som efter krigen blev til 'Arne Eckhoffs kødkonserves'. Per fortæller om, hvordan det var at være søn af en fabrikant under 2. verdenskrig og i tiden derefter.

Anna har skrevet den anmelderroste bog Sporskifte – et liv i verdens brændpunkter i samarbejde med Line Zahll. Hun kom ind i familien Eckhoff, da hun giftede sig med Pers bror John i 1972. Efter hendes mands tidlige død bryder hun med datidens normer, da hun forlader sine to yngste børn, mens de stadig går i gymnasiet og som 56-årig rejser til verdens farligste lande. Her arbejdede Anna for danske og norske ngo’er, FN og EU i Mellemøsten og Afghanistan. Hun fortæller i foredraget om sporskiftet fra et liv med mand og børn til et liv i verdens brændpunkter.

Pris: 50 kr. Tilmelding nødvendig.