Gå til indhold
©  Foto:

Udstilling på Johannes Larsen Museet: Fugl 2022

I 2022 skal der igen masser af fugle i salene på Johannes Larsen Museet.

På kunstmuseet Johannes Larsen Museet hænger kunsten og naturen uløseligt sammen. Især fuglene som motiv for kunsten er et tilbagevendende tema. Arven fra ”fuglemaleren” Johannes Larsen bringer nu museet til for anden gang at opfordre danske kunstnere til at deltage i et open call for at samle en censureret udstilling med ny dansk fuglekunst. Udstillingen Fugl 2022 åbner i september 2022.

”Da vi for tre år siden for første gang præsenterede et open call for ny dansk fuglekunst, blev vi bekræftet i, at fuglekunsten også i det 21. århundrede er både livskraftig og alsidig. Derfor besluttede vi at gøre udstillingen til en triennale. Nu glæder vi os til igen at blive overdænget af nye bud på, hvad ny dansk fuglekunst er”, udtaler kurator Troels Malthe Borch.

Jury med kompetencer udi både fugle og kunst
Til at vurdere og udvælge værker til udstillingen har Johannes Larsen Museet nedsat en jury. Juryen har til opgave at sikre en høj kunstnerisk kvalitet på udstillingen, og juryen besidder samlet de kompetencer, som der er behov for, når der skal udpeges fuglekunst. Juryen tæller således kunstner Maja Lisa Engelhardt, ornitolog og naturformidler Vicky Knudsen, kunstkritiker Tom Jørgensen, formand for Fugleværnsfonden Martin Iversen, samt kunsthistoriker og leder af Johannes Larsen Museet Jeppe Priess Gersbøll.

I 2019 var responsen på museets open call langt over forventning. 360 kunstnere bød ind med samlet 1.176 værker. Herudaf kom 65 kunstnere gennem nåleøjet, og sammen med ti kunstnere inviteret uden for censur blev de repræsenteret i en stor udstilling med i alt 175 værker.

Del din ferie: