Gå til indhold
©  Foto:

Udstilling på Johannes Larsen Museet: Hindsholm - den landfaste ø

”HINDSHOLM. Den landfaste ø” sætter fokus på et særligt stykke dansk kyst- og kulturlandskab – Johannes Larsen Museets smukke nabo i nord, halvøen Hindsholm.

Helle Baslund og Jens Bohr har i mange år boet ved Gabet på Hindsholm og de bygger med deres liv og værker videre på traditionen fra Johannes Larsen og de øvrige fynbomalere med interessen for naturen, landskaberne og den lokale forankring. Men i lighed med flere af de ældre fynske kunstnere (og utallige andre kunstnere i det hele taget) spiller rejseaktiviteter en central rolle for de to nutidskunstnere og deres motiv-verdener.

Et omdrejningspunkt for udstillingen i vinteren 2022 vil være Rom og Italien, oplevet og bearbejdet som stipendiater, som rejsende kunstnere, på Det Danske Institut i Rom gennem de seneste år. Hver gang i tilknytning til ophold på andre mere landlige steder i Italien. Udstillingen viser herudover værker baseret på rejser til Norge, Irland og Kina samt fokus på skibe og sejlads, hav og strand.

Udstillingen viser et bredt spekter af Helle Baslunds og Jens Bohrs virke i form af oliemalerier, akvareller, træsnit, litografier og billedvævning.