Udstilling på Toldboden: Strandabstraktioner af Lars J. Falkenberg

Oplev kunstudstillingen på Toldboden i Kerteminde.

4. september - 26. september

Lars Falkenberg

Fernisering lørdag d. 4. september.

"Jeg er inspireret af naturen i og omkring havet og i flere værker, har det været grundtemaet. Jeg har lavet sandorme - og bølgelignende spor i møbelplade. I sporene har jeg udviklet en teknik, hvor jeg tilpasser min grafik eller andet bearbejdet papir, så det passer nøjagtig ned i sporet. Jeg kalder teknikken for nedfældet grafik.

Jeg syr med grøn mursnor henover forskellige farvestrøg i siksak for at skabe illusionen af tang. Den grønne farve ændrer sig optisk alt efter penselstrøgets farve. Mursnoren danser henover fladen i dynamiske siksakkende bevægelser. De kantede siksakformer skaber mindelser om menneskets bevægelser med dets bøjning af leddene. Sammen med de afrundede ormefigurer, skaber det liv, dynamik og kontrast.

Jeg maler med æg og trækker forskellige spartler gennem materialet, lader det tørre og brænder det, så kulstoffet fremkaldes i flere brunline nuancer. Oven på æg-malingen maler jeg stringente mønstre ofte inspireret af fugles fodaftryk. Æg-malingen og mønstrene afledt af fuglespor skaber en reference til naturen.

For tiden er det mest ellipsen og cirklen, der optager mig som de former, jeg lægger min billedfortælling ind i. I mange arbejder har jeg valgt at skære en cirkel i cirklen for at tydeliggøre det negative rum. Jeg skærer ikke tilfældigt, men efter matematiske udredninger, som f.eks. det gyldne snit, halvering m.m. Ellipsen fremstår for mig, når den ligger vandret, nærmest som et individ, hvorimod cirklen mere fremstår som et objekt.

Spontanitet kontra kontrol er et af mine mantraer; et andet er enkelthed."