Sanserejsen mellem kyst og fjord i Kerteminde

Naturen i Kerteminde er noget af Danmarks smukkeste. Området er overskueligt, og så er det fyldt med seværdige oplevelser, så pirrende for alle dine sanser. Den lange kystlinje åbner for den smukke udsigt over det glimtende vand, måske ser du marsvin eller sæler i horisonten, måske nyder du de indbydende strande og beriges ved fundet af en ravklump. Nyd det righoldige dyre- og planteliv, så forskelligt igennem årstiderne og glem ikke nattens charme. Måske har du held til at opleve et stjerneskud

Forslag til en 5 dages tur (2 personer)

Dag 1: Ankomst
Efter at have tjekket ind på et af Bed and Breakfast stederne i ’Mød den uovertrufne natur i Kerteminde’, eks. Købmandsgårdens BnB i Kerteminde, som er beliggende i en gammel fredet Købmandsgård lige i centrum af Kerteminde med bygninger tilbage til 1500-tallet, hvor morgenmaden primært er hjemmelavet med friske lokale råvarer, bydes i velkommen af værterne Käthe eller Peter, som fortæller lidt om Kertemindes maritime historie.
To cykler står klar ved overnatningsstedet, men i første omgang går I en tur ved Sydstranden og fiskerihavnen i Kerteminde (afhængigt af, hvor I er indkvarteret).
Aftensmaden nydes på Café Boris ved fiskerihavnen i Kerteminde.

Dag 2: Oplevelser
Nyd muligheden for at sove længe og indtag derefter den lækre hjemmelavede morgenmad med lokale produkter.
Start turen med at cykle til Restaurant Kerteminde Sejlklub, hvor frokosten afhentes; en lækker vikingemadpakke, som er pakket i en køletaske inkl. kildevand og most fra Nybro Frugtplantage. Herefter går turen igennem Lundsgaard skovene, videre over Sibirien til landsbyen Marslev. Her besøges fx Nørremadegaard som er en økologisk gård, med tilhørende gårdbutik (her er mulighed for at høste grøntsager i haven og tilberede dem over bål/grill med kød fra gårdens økologiske svinebesætning), eller besøg Selleberg, Nyholmgaard Vin eller Urup Dam. Den medbragte madpakke nydes i ’haven’.
Herefter cykler I videre til Ulriksholm Slot, hvor Niels Grønbech, som bor på slottet, viser rundt og fortæller spændende historier om Chr. 4.
Turen går videre rundt om fjorden til Munkebo, hvor massøren hos Klinikken i Munkebo er klar med par-massage.
Så er det tid til en let middag på Munkebo Kro, som står for traditionel dansk kromad, inden I cykler hjem til jeres overnatningssted.

Dag 3: Vi kommer tæt på hinanden
Efter morgenmaden pakkes bilen med det mest nødvendige, herunder en ’primitiv pakke’, som består af: en gryde, tændbriketter, tændstikker, kaffe, te, mælkepulver, to soveposer, en primuslampe, en rutebeskrivelse, brochure, ideer til oplevelser samt kontaktoplysninger til de forskellige steder. Spændende, ikke sandt!
Første stop er Johannes Larsen Museet, hvor Frits Sybergs og Johannes Larsens kunstværker kan nydes, inden turen fortsætter ud på halvøen Hindsholm med stop i Måle, nord for Hverringe.
På Røgeri Hindsholm tager Per Knuppert imod jer. Han fortæller om røgeriet og sørger for, at I får nogle gode produkter med til aftensmaden (røgvarer).
Herefter kører I igennem den lille landsby Viby, og forbi møllen (et godt sted at stoppe; er det en søndag, så planlæg besøget omkring kl.12.00, hvor I kan prøve at male mel). I spiser frokost på Café Kirkeladen i Mesinge.
Derfra videre ad de krogede veje i den utroligt smukke natur til Fyns Hoved, I skal helt op på toppen ved Jøvet, hvor shelteren er booket til jer. En fantastisk udsigt venter jer, så gå en tur på stranden, oplev hovedet og klinterne, saml sten inden i tænder bål på den anlagte bålplads med medbragte pose brænde og nyd aftensmaden i solnedgangen.

Dag 4: Romantik og frirum
I vågner sikkert tidligt i shelteren, så hvorfor ikke hente morgenbrød hos købmanden på Fyns Hoved Camping.
Turen går nu retur til Kerteminde langs vestsiden, forbi Galleri Nordskov og Galleri Solvognen eller direkte til Kerteminde fiskerihavn, hvor I kan hente jeres picnic ved Restaurant Rudolf Mathis, inden båden sejler til Romsø kl. 09.00.
Dagen nydes på Romsø… en ubeboet ø med ubeskrivelig smuk natur, stilhed og vilde dyr, helt tæt på. Båden tilbage anløber Kerteminde havn kl. 15.00, hvorefter I nyder eftermiddagen i den gamle charmerende købstad og indtager aftensmaden på Restaurant Marinaen.
Sejlture til Romsø foregår i perioden 1. april til 31.august.

Dag 5: Afrejse
Efter morgenmaden er der check-ud, og turen går hjem.

3 dages turen (2 personer)

Dag 1: Ankomst
Efter at have tjekket ind på et af Bed and Breakfast stederne i ’Mød den uovertrufne natur i Kerteminde’, eks. Købmandsgårdens BnB i Kerteminde, bydes I velkommen af værten, som fortæller lidt om Kertemindes maritime historie.
Efterfølgende går I en tur ved Sydstranden og fiskerihavnen i Kerteminde (afhængigt af, hvor I er indkvarteret).
Aftensmaden nydes på Café Boris ved fiskerihavnen i Kerteminde.

Dag 2: Vi kommer tæt på hinanden
Efter en lækker hjemmelavet morgenmad er første stop Johannes Larsen Museet, hvor Frits Sybergs og Johannes Larsens kunstværker kan nydes, inden turen går videre ud på halvøen Hindsholm. Her gøres stop i Måle, nord for Hverringe.
På Røgeri Hindsholm tager Per Knuppert imod jer og fortæller om røgeriet. Herefter kører I igennem den lille landsby Viby og forbi møllen (et godt sted at stoppe; er det en søndag så planlæg besøget omkring kl.12.00, hvor I kan prøve at male mel). I spiser frokost på Cafe Kirkeladen i Mesinge.
Derfra kører I videre ad de krogede veje i den utroligt smukke natur til Fyns Hoved, hvor eftermiddagen nydes i pagt med det skønne naturområde.
Aftensmaden nydes på Restaurant Marinaen i Kerteminde.

Dag 3: Ubeskrivelig natur
Dagen starter med en skøn morgentur ved Sydstranden inden morgenmaden og check-ud. Derefter går turen til Kerteminde fiskerihavn, hvor I henter jeres picnic ved Restaurant Rudolf Mathis, inden færgen sejler til Romsø kl. 09.00.
Dagen nydes på Romsø… en øde ø med ubeskrivelig smuk natur, stilhed og vilde dyr, helt tæt på. Færgen tilbage anløber Kerteminde havn kl. 15.00, og måske er der tid til at afslutte ferien med en tur rundt i byen.

Forespørg her på en Sanserejse i Kerteminde Haven ved Havet

Del denne side

Johannes Larsen Museet

Museet byder sine gæster på kunstoplevelser i særklasse