Stokkebye vingaard

Stokkebye Vingård

Foto: Rais Foto

Stokkebye Vingård ligger 8 km. syd for Kerteminde, i Bovense, og råder over i alt 9.500 vinstokke. Nogle af landets førende gourmetrestauranter har vinen på kortet, bl.a. Falsled Kro, Lieffroy, Rudolf Mathis, Geranium og Hotel d’Angleterre

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården. Jacob Stokkebye er desuden stifter og direktør i Butler’s Choice i Kerteminde. Helle står for den daglige ledelse af vingården, sammen med deres vinmager, Tobias Nilsson.

Vine
På Stokkebye Vingård laves hvidvine, mousserende vine og hedvine. Alle vine produceres efter økologiske principper. I stedet for at sprøjte med ukrudtsmidler, fjernes ukrudt maskinelt ved brug af traktor. Når der høstes, sorteres og plukkes druerne ved håndkraft.  Alle vinene produceres af druer, der dyrkes på de omkringliggende marker. 

Caviar og ørredrogn
By Stokkebye sælger også caviar og ørredrogn. Caviaren kommer fra stør, der opdrættes i natursøer i Slesvig-Holsten. De eksklusive æg forarbejdes hos verdens ældste caviarhus i Hamburg. Ørredrognen kommer fra ørreder opdrættet i Danmark. 

Besøg gårdbutikken på Stokkebye Vingård
Kig forbi gårdbutikken i vineriet, hvor der vil være mulighed for at købe vin og lejlighedsvist også caviar og ørredrogn.

Adressen er Kertemindevej 152, Bovense, 5800 Nyborg. Indkørsel fra Brændeskovvej.

Åbningstider:
Uge 22-25 (31. maj-20. juni)
Lørdag kl. 11-15

Uge 26-33 (25. juni-15. august)
Torsdag kl. 13-17
Lørdag kl. 11-15

Besøg webshoppen
Vine, caviar og ørredrogn kan købes fra Bywebshop.

Gruppebesøg
Der er mulighed for gruppebesøg på vingården ved minimum 10 personer. Besøg kan omfatte rundtur i vineriet og vinmarken samt smagning af vine og caviar samt evt. tapas. Henvendelse til info@bystokkebye.com eller mbl. 5130 1125. 

Følg By Stokkebye på Facebook, hvor PopUp-shops og events annonceres løbende.

Se en spændende video om Stokkebye

Deluxe caviar og vinsmagning og rundvisning

Torsdag d. 10. september kl. 18.00-20.00.

Kom med i vinmarken på Stokkebye vingård og oplev stemningen i vineriet. Her bliver du indført i, hvordan vi dyrker druerne og laver vinen efter økologiske principper, krydret med historien om vores rejse fra at være Jacob Stokkebyes drengedrøm, om at stå med sin egen vin i hånden, til en af Danmarks største vingårde med masser af vækstplaner.

Der vil være smagning af fire forskellige vine og to slags caviar, Baerii og Osietra caviar. Udover at få et indblik i dansk vinproduktion, vil du blive indført i caviarens forunderlige verden. Du vil få indsigt i, hvordan man udvælger caviar og bedst nyder de små eksklusive æg. En ekstra unik oplevelse.

Pris per person: 375 kr. Tilmelding og betaling sker ved overførsel til By Stokkebye MobilePay 20692. Skriv venligst navn og ”deluxe smagning” på overførslen.

Bemærk, der er begrænset antal pladser. Billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet.