Stokkebye Vingård

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården. Jacob Stokkebye er desuden stifter og direktør i Butler’s Choice i Kerteminde. Helle står for den daglige ledelse af vingården, sammen med deres vinmager, Tobias Nilsson.

Stokkebye Vingård ligger 8 km. syd for Kerteminde, i Bovense, og råder over i alt 9.500 vinstokke. Nogle af landets førende gourmetrestauranter har vinen på kortet, bl.a. Falsled Kro, Lieffroy, Rudolf Mathis, Henne Kirkeby Kro, Kokkeriet og Den Røde Cottage.

Vine
På Stokkebye Vingård laves hvidvine, mousserende vine og hedvine. Alle vine produceres efter økologiske principper. I stedet for at sprøjte med ukrudtsmidler, fjernes ukrudt maskinelt ved brug af traktor. Når der høstes, sorteres og plukkes druerne ved håndkraft.  

Caviar og ørredrogn
By Stokkebye sælger også caviar og ørredrogn. Caviaren kommer fra stør, der opdrættes i natursøer i Slesvig-Holsten. De eksklusive æg forarbejdes hos verdens ældste caviarhus i Hamburg. Ørredrognen kommer fra ørreder opdrættet i Danmark. 

Besøg gårdbutikken på Stokkebye Vingård
Kig forbi gårdbutikken i vineriet, hvor der vil være mulighed for at købe vin og lejlighedsvist også caviar og ørredrogn.

Adressen er Kertemindevej 152, Bovense, 5800 Nyborg.

Gårdbutikken har åbent lørdage kl. 13-16 i september 2019

Ved køb af vin uden for de nævnte åbningsdage, ring venligst på mbl. 5130 1125.

Besøg webshoppen
Vine, caviar og ørredrogn kan købes fra By Stokkebyes webshop.

Gruppebesøg
Der er mulighed for gruppebesøg på vingården ved minimum 12 personer. Besøg kan omfatte rundtur i vineriet og vinmarken samt smagning af vine og evt. tapas. Henvendelse til info@bystokkebye.com eller mbl. 5130 1125. 

Følg By Stokkebye på Facebook, hvor PopUp-shops og events annonceres løbende.

Se en spændende video om Stokkebye

Stokkebye Vingård holder åbent hus på Dansk Vindag lørdag den 21. september kl. 13-16.
Få et indblik i vinprocessen i vineriet, og smag hvidvinen Liva 2018, der netop er kommet på flaske.

På dagen kan du få et indblik i, hvordan man kan dyrke vin her i det kolde nord. Og også få en smagsprøve på hvidvinen Liva fra 2018. Den helt usædvanlige varme sommer har sat et tydeligt aftryk på vinen, der både er frisk og mineralsk, men samtidig med en større fylde og flere smagsnuancer end tidligere årgange.

Danske vingårde over hele landet inviterer inden for denne dag. En landsdækkende liste over åbne vingårde kan findes på https://vinavl.dk/dansk-vindag/

Del denne side

Kontakt

By Stokkebye
Kertemindevej 152, Bovense
5800 Nyborg
Mail: info@bystokkebye.com
Tlf.: +45 51 30 11 25
Hjemmesiden