Vikingebuen

Vikingebuen er en forening bestående af de førende danske vikingeattraktioner, der bedriver forskningsbaseret formidling om vikingetiden:

Nationalmuseet, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Sagnlandet Lejre, Trelleborg, Vikingemuseet Ladby, Kongernes Jelling, Museet Ribes Vikinger, Ribe VikingeCenter, Bork Vikingehavn, Vikingecenter Fyrkat, Lindholm Høje Museet, Vikingeborgen Borgring, Lejre Museum og Kroppedal Museum.

Vikingebuen har eksisteret som et uformelt samarbejde siden 2013. Først i 2018 er foreningen formelt dannet. Læs vores vedtægter her.

I december 2015 modtog Vikingebuen en større bevilling fra Kulturministeriet under puljen CulturePlus til udvikling af dansk vikingeturisme i samarbejde med VisitDenmark. Læs pressemeddelelsen her.

Projektet gik blandt andet ud på at udvikle en ny fælles fortælling om de danske vikinger, med henblik på at tiltrække flere danske og udenlandske turister. I fællesskab udviklede medlemmerne af Vikingebuen er BrandBook, som de hver især har forpligtiget sig på at følge. Læs vores BrandBook her.

Projektets potentiale indenfor turismeøkonomi blev bakket op af flere eksperter, men det førte også til en del offentlig debat om brug og misbrug af vikingerne i markedsføring af Danmark som turismedestination. Forfatteren Knud Romer udtalte bl.a. at "Danmark skal ikke være en temapark", ligesom Politiken skrev kritisk om udviklingen af vikingeturisme. De forskellige indlæg kan findes under Presse.

Som resultat af kampagnen gik Vikingebuen sammen med 4 eksterne partnere fra turismebranchen om en stor fælles markedsføringskampagne med titlen Made by Vikings. Se den fælles brochure, få mere at vide om de særligt stærke vikingedestinationer og tjek om du nu også har besøgt hele vikingetiden på kampagnens landingpage her.

Et andet vigtigt resultat af projektet var udgivelsen af Turen går til vikingetiden på Politikens Forlag i november 2017. I juni 2018 er boget udkommet på engelsk med titlen A travel guide. Vikings in Denmark. Begge bøger kan købes her. https://pol...

Vikingebuen arbejder på at rejser midler, med henblik på at fortsætte en fagligt funderet formidling, markedsføring og kommunikation af vikinger som en turismeoplevelse og udvikling af nye oplevelser og produkter til danske og internationale turister. Er du interesseret i at indgå i et projekt med os, eller vil du gerne være medlem af Vikingebuen, så hører vi meget gerne fra dig - kontaktoplysninger til sekretariatet findes til højre.

Del denne side

Kontakt

Vikingebuen kan kontaktes via sekretariatet.

Sekretariatsleder Sanne Jakobsen
Email: vikingebuen@gmail.com
Tlf. 60 74 97 72