Oplev havets univers på Fjord & Bælt

Kom med til en verden af unikke oplevelser med havets dyr. Fjord&Bælt tilbyder dagligt overraskende og interessante præsentationer med dyrene og oplevelsesfortællinger, der både beriger og gør dig klogere på havets blå univers. Klap en krabbe, kild en søstjerne, føl en fladfisk og gå på opdagelse på havbunden. Her må du se med fingrene!

Et hav af oplevelser på Fjord&Bælt. Her kan du altid komme tæt på, føle, røre og opleve gennem dine sanser. Lyt til fascinerende fortællinger, prøv kræfter med dyrene eller nyd familiesamvær i skønne omgivelser. Tjek fjordbaelt.dk.

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution beliggende ved indsejlingen til Kerteminde fjord.

Centrets mission er, at inspirere til bevarelse af naturen omkring os gennem oplevelse, fascination og forståelse. ER, AT VILLE INSPIRERE TIL BEVARELSE AF NATUREN

Hovedattraktionen er vores to marsvin, hvor Fjord&Bælt er et af de ganske få steder i verden, hvor man kan se disse hvaler tæt på. Marsvinene indgår som en naturlig del af centrets formidlingstilbud, men de overvåges også af forskere fra hele verden, som bl.a. gennemfører adfærdsforsøg i varierende forskningsprojekter.

I 2006 indgik Fjord&Bælt et samarbejde med Syddansk Universitet om dannelsen af Dansk Forskningscenter for Havpattedyr. Forskningscentrets formål er at blive et eksempel på, hvorledes det er muligt at udvikle en moderne og uafhængig forskningsinstitution, med et højt kvalitets- og ambitionsniveau.

Udover marsvinene har Fjord&Bælt 5 spættede sæler, fisk og mange andre dyr, der indgår i formidlingen omkring dyr og deres levevilkår i danske farvande. Formidlingens fokus er den nære natur, miljøet, naturbevarelse og historien.

Alle gæsternes sanser skal gennem aktiviteter få forståelse for og lyst til at passe bedre på naturen samtidigt med, at de får noget med hjem i oplevelses- og vidensbagagen. Fjord&Bælt ønsker at virke som ”natur-oplukkere”, der giver adgang til et miljø og dyr, som ikke er almindeligt kendte.

Siden Fjord&Bælt åbnede i marts 1997 har centret løbende fornyet sig i forhold til udstillinger, så vi stadig er førende i formidling af havet og dets miljø. Senest til åbningen af den helt nye udstilling i undervandstunnelen som blev åbnet i 2017 af H.K.H. Prins Joachim i anledningen af centrets 20 år jubilæum.

Del denne side

Information

Fjord&Bælt
Margrethes Plads 1, 5300 Kerteminde
Tlf.: 65324200
Hjemmeside: http://www.fjordbaelt.dk

  

Tæt på levende dyr

Kom helt tæt på det fantastiske liv under overfladen, når du bl.a. oplever de små unikke hvaler, marsvinene eller de legesyge sæler. Bliv draget af de levende fortællinger, hold en krabbe eller følg en tangnåls færden og bliv fascineret og overrasket af det dyreliv du ellers er så bekendt med. Få oplevelser, der gør indtryk!