NATURE – Home & Workplace

Få en storslået naturoplevelse sammen med en række fremtrædende nordiske billedkunstnere, der alle har det tilfælles, at de bor og arbejder i naturen.

Johannes Larsen boede og arbejdede som bekendt i Kerteminde, hvor han fra sit atelier havde udsigt til den store, frugtbare have og havet som nærmeste nabo! Han var omgivet af storslået og mangfoldig natur, som i den grad har været fundamental for hans arbejde. Naturen er motivet, motivet er naturen i hverdagen!

Men hvordan er det med kunstneren i dag? Samtidskunstneren? Lader nutidige billedkunstnere, som bor og arbejder tæt på naturen, sig inspirere/påvirke af sine omgivelser i samme grad?

Med udstillingen “NATURE - Home & Workplace” undersøger vi, om der er en sammenhæng imellem de overvejelser som samtidskunstnere gør sig i forhold til det at bo og arbejde i naturen, og det som reelt kommer til udtryk i deres konkrete værker.

Udstillingen har særlig fokus på Grønland, Island, Sverige, Finland og Danmark. Det er kunstnere som i høj grad er anerkendte inden for deres kunstneriske praksis, ikke kun i deres hjemlande, men også på et internationalt plan, med mange udstillinger i ind- og udland. Hertil kommer en række tildelte hæderspriser og udmærkelser på baggrund af nyskabende og originalt kunstnerisk arbejde. Det viser os et mangesidet Norden, hvor yngre, internationalt anerkendte samtidskunstnere bevidst vælger at bosætte sig i naturen og på landet på samme måde som Alhed og Johannes Larsen gjorde!

Udvalgte kunstnere:
Andreas Eriksson, f. 1975 Medelplana, Sverige
Anna Bjerger, f. 1973 Älmhult, Sverige
Christina Malbek, f. 1971 Oksbøl, Danmark
Esko Männikkö, f. 1959 Oulu, Finland
Hildur Bjarnadóttir, f. 1969 Flóahreppur, Island
Inuk Silis-Høegh, f. 1972 Nuuk, Grønland
Lisbeth Eugenie Christensen, f. 1969 Tommerup St., Danmark
Mikkel Carl, f. 1976 Lynge, Danmark
Pétur Thomsen, f. 1973 Sólheimar, Island
Søren Assenholt, f. 1975 Brenderup, Danmark
Søren Martinsen, f. 1966 Glumsø, Danmark
Outi Pieski, f. 1973 Utsjoki, Finland

Her kan bl.a. nævnes Outi Pieski fra Finland hvis kunstneriske praksis ofte tager udgangspunkt i samernes oprindelige kunsthåndværk og omsætter det til hypermoderne installationer senest “Falling Shawls” i 2017 på the Royal Festival Hall, Southbank Centre i London.

Og Inuk Silis-Høegh fra Grønland, som med meget stor viljestyrke iklædte Nordatlantens Brygge i København en kæmpeinstallation “Toppen af isbjerget” under klimatopmødet i 2009. Værket var en billedmosaik sammensat af fotos af isbjerge fra forskellige områder langs Grønlands kyster.

Udstillingen “NATURE - Home & Workplace” er udviklet af Johannes Larsen Museet i samarbejde med billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen. Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Værk: Anna Bjerger, Patchwork 2015, olie på lærred, 85x100 cm.

Åbningstider / Tidspunkter

15/09/2018 - 09/12/2018 Tirsdag - Søndag 10:00 - 16:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Kontakt

Adresse

Møllebakken 14
5300 Kerteminde

Fakta

  • Type

    • Udstilling
    • Kunst

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.66125098
Latitude : 55.45583457