Romsø

En ubeboet ø med Dyrehave, med søer, med fyrtårn, med jagthytte, med brombærkrat, et rigt dyreliv og fremfor alt - INGEN biler

Romsø kan besøges, men bør besøges med den rette ånd.

Øen er ikke en turistattraktion som man betragter og oplever ”udefra”. Tværtimod – Romsø vil, hvis man er ”modtagelig” påvirke mentalt og sætte sindet i bevægelse. Der er så mange steder man kan blive underholdt og få en engangsoplevelse. Sådan er det ikke på Romsø. Der sker i princippet ingenting – der er ingen badestrand, ingen kaffe, is og pølser, ingen offentlige toiletter, flisebelægninger eller service. OG der er heller ingen garanti for godt vejr.

På Romsø sker der ikke meget som vores krybdyrhjerne ikke har erfaret tidligere eller noget som man ikke har set eller ville kunne se andre steder i verden. Men autenticiteten og uforstyrretheden er enestående. Øen bør respekteres og mødes på dens betingelser og med det formål eller lades i fred hvis man egentlig søger noget helt andet.

I Hverringes bæredygtige drift indgår, at vi tager ansvar for en ansvarlig tilgængelighed på naturens præmisser. Øen bør ikke blive et traditionelt turistudflugtsmål. Derfor har vi pålagt os selv en begrænsning i antal besøgende udover den begrænsning der ligger i fuglenes yngleperiode. Der sejles kun fast 2 gange om ugen i sommerhalvåret og derudover kan båden i begrænset omfang chartres til besøg, men bådføren sikrer at der maksimalt årligt sejles 3000 besøgende til øen og at disse besøg fordeles med et tilstrækkeligt hensyn til øen.

Fra 1. april til 31. august er der følgende faste afgange til og fra Romsø:

Onsdag og lørdag
- afgang Kerteminde kl. 09:00
- afgang Romsø kl. 14:00 Ø

Man kan komme til Romsø udenfor sæsonen, men så skal man chartre hele Romsø-båden tur/retur Romsø, hvor skipper laver aftale med Skytten på Hverringe om at friholde øen for jagt den pågældende dag.

Der er plads til 17 passagerer på Romsø-båden og at Chartre båden tur/retur Romsø koster, hvad der svarer til 15 tur/retur billetter ( 15 x kr. 250-= kr. 3750-).

Pladsbestilling 
Det er nødvendigt af bestille plads da båden kun rummer 17 personer.
Pladsbestilling kan ske på tlf. 23 43 63 04

Priser:
Faste afgange onsdag og lørdag:
Voksne tur/retur: kr. 240
Børn under 12 år tur/retur: kr. 120
Gruppeture (hele båden): kr. 3600

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Kontakt

Adresse

Søndre Havnekaj 3
5300 Kerteminde

Telefon

+45 23 43 63 04

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.66234278
Latitude : 55.44929133