Social Farming

Hvem er vi? Hvad er vores beskæftigelsestilbud?

I marts 2013 startede Social Farming Kerteminde op, som et mindre nichelandbrug, i forbindelse hermed tilbydes arbejdsmarkedsrelateret dagbeskæftigelses, for unge over 18. 

Vores dagligdag udfoldes på Søborggaard, som er en gammel firelænget gård tilbage fra 1838. Gården er beliggende i Revninge lige uden for Kerteminde.
Alt vores arbejde starter fra bunden af. Det vil sige at vi sammen med de unge står for en lang række praktiske opgaver, så som bygning af dyrenes indhegninger og hytter, renovering og klargøring af staldene/længerne. Alt dette samtidig med at vi er ved at opbygge en lille produktion.

Produktionen:
Vi forpagter ca. 3ha. jord af Lundsgaard Gods. Jorden er beliggende lige op ad gården, og kræver derfor ingen særlige transportmidler for at komme til.
Produktionen fordeler sig imellem et mindre dyrehold, hvoraf nogle går ude og andre inde og en oparbejdende grøntafdeling, som alt dyrkes på friland.

Dyr:
Blandt vores dyr er grise, geder, kaniner og høns. Vi omgås alle vore dyr med respekt og udviser hensyn til deres forskellige behov og temperamenter.

Det særlige ved vores grise er, at de til efteråret kommer i skoven. Her skal de have glæde af skovbundens olden. Det gør de fordi vi gerne vil bringe mere af grisens oprindelige natur tilbage, og ønsker at give vores grise en mere markant smag.

Grøntsagerne:
Grøntsagerne bliver produceret med omtanke for naturen og vores nærliggende miljø.
Med tiden ønsker vi at opbygge et speciale inden for kartofler og diverse rodfrugter.
Desuden arbejder vi på at etablerer en stor krydderurtehave, med danske urter og bær. Denne skal være tilgængelig for Kerteminde kommunes borgere. 

Dagbeskæftigelsen
I takt med vores arbejde med jordbruget, arbejder vi med den enkelte borger, ved at tage hensyn til hvor de hver især er i livet. Derfor arbejder vi med, at de opnår individuelle personlige, sociale og faglige kompetencer, som skal bidrage til en mere selvstændig og aktiv deltagelse i livet som muligt, sådan ordinært job eller uddannelse, eller anden form for fast beskæftigelse, i bedste fald kan realiseres.

Hvad opleves ved et besøg ved os?

Vi kan tilbyde en oplevelse, der i en skøn sammen smeltning af den stemning som vores bygninger og vores smukke omkringliggende natur byder på sammen med at det rundt omkring kan ses at vi har små projekter i gang, som løbende er med til at danne vores rammer.

Netop det fremhæves ved turen rundt hvor i får en større samhørighed i forhold til forståelsen for hvorfor og hvordan det kan være at vi nu gør som vi gør. Konceptet Social Farming, hvor ideen om dyr og mennesker er i harmoni, er for os i hverdagen en stor medspiller. Derfor har det på mange måder stor betydning for hvilke dyr vi har, og hvilken måde vi arbejder med dem på.

Koblingen mellem forbruger, produktion, restauration, vores sted og ideudvikling er alt sammen noget der kommer i spil ved en rundtur hos os. 

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Kontakt

Adresse

Holevangsvej 31
5300 Kerteminde

Telefon

+45 23 838 272

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.6667161
Latitude : 55.416208