Spøgelsesskib i Kertinge Nor

Magisk kunstværk af vand og lys i Munkebo Havn.

Et vikingespøgelsesskib vil blive skabt af kun vand og lys på vandet ud for Munkebo Havn.

Kunstværket er med til at fortælle, hvordan Kertinge Nor var et vigtigt knudepunkt for vikingernes mægtige skibe.

Hver aften mellem kl. 19-22, fra d. 8 september til d. 21 oktober kan du se et vikingeskibet på fjorden ud for Munkebo Havn.

Rumænske lysmagikere

Til at få spøgelsesskibet til at opstå, har vi indkaldt de rumænske "lysmagikere" Visual Skin. De har tidligere fået "Den Flyvende Hollænder" til at sejle i Amsterdam, og andre flotte historiske skibe er opstået i Bucharest, Berlin og Liverpool. Næste stop er Munkebo, hvor spøgelsesskibet vil tage form som et vikingeskib. Læs mere Visual Skin her.

Fokus på vikingetidens hovedveje

Spøgelsesskibet ud for Munkebo indgår i projektet "From Central Space to Urban Place" og skal sætte fokus på den store betydning, som fjordene havde i fortiden. De udgjorde nemlig hovedvejene i old- og vikingetidens Danmark.

Formidling af forskning

Spøgelsesskibet er en del af projektet "From Central Space to Urban Place. Fra jernalderens centrale områder til middelalderens byer", som rummer forskning, formidling og læring. Projektet ledes af Odense Bys Museer og udføres i samarbejde med Østfyns Museer, Nordjyllands Historiske Museum, Moesgaard Museum, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet og afvikles i perioden 2017-2020.

Projektet skal undersøge udviklingen fra jernalderens centrale områder, der rummer visse bylignende træk, til vikingetidens og middelalderens byer, hvor de centrale funktioner koncentreres på ét sted. Undersøgelsesområderne er Odense Fjord, Kerteminde Fjord, Kertinge Nor, samt den centrale og østlige del af Limfjorden.Billeder ovenfor: Spøgelsesskibet er tidligere præsenteret i Amsterdam, Liverpool, Berlin og Bukarest. Disse steder er det blevet udformet som "Den Flyvende Hollænder".

Åbningstider / Tidspunkter

08/09/2018 - 21/10/2018 Mandag - Søndag 19:00 - 22:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitKerteminde js@visitkerteminde.dk
 

Fakta

  • Type

    • Vikinge begivenhed

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.586520197103
Latitude : 55.461650203653