En lille bold og 18 drilske udfordringer

De 18 baner på Kerteminde Minigolf ved Nordstranden byder på hver deres udfordringer til boldøjet, men alle kan klare det med mange eller få slag. En charme ved minigolf er netop, at her kan alle være med.

– Jeg har kunder fra 3 år til godt 90, siger Hans Kaas tilfreds. Han er indehaver af Kerteminde Minigolf og har været det siden 1990. Banerne ligger smukt ved den meget populære Nordstrand ved Kerteminde. Det betyder naturligvis ofte mange strandgæster, men der er også mange, der kommer kørende langvejsfra med minigolfbanerne som mål.

– Der kommer rigtig mange fra Odense, men faktisk kunder fra hele Fyn, og nogle kommer også hertil fra Jylland. Her kommer skoleklasser, venne- og venindegrupper, der skal have nogle gode timer sammen. Her kommer også pensionistklubben og familierne, hvor unge og gamle skal have det sjovt i fællesskab.

I minigolf spiller man ikke med handicap som i almindelig golf. Alle spiller på lige fod, selv om der efterhånden er mange, der dyrker spillet ret intenst. Hvert år afholdes der Fyns- og Danmarksmesterskaber, og der gennemføres andre turneringer, blandt andet på banerne i Kerteminde.

– Vi havde Fynsmesterskaberne i 2016, 2017 og 2018 og Danmarksmesterskaberne i 2011, 2012 og 2013, fortæller Hans Kaas. – Til september 2019 skal Danmarksmesterskaberne spilles her igen. Mesterskaberne afvikles i tre kategorier. Eliterækken og A-rækken, hvor der udelukkende deltager klubmedlemmer. Desuden den åbne række, hvor alle kan deltage.

– Da jeg overtog stedet var det baner med et underlag af eternitplader, som man stadig ser det mange steder, men siden 2007 har jeg fornyet anlægget, så nu er der kunstgræs på alle 18 baner.

Som led i renoveringen af minigolfbanerne er alle baner også lagt om med bakker, dale og sten og andre forhindringer, ofte i et design, som Hans Kaas selv har udtænkt.

– Det må gerne være lidt svært, men endelig ikke så svært, at man opgiver, forklarer Hans Kaas.

– Jeg fornyr ofte mine baner. Så tit det er mig muligt, henter jeg inspiration på andre minigolfbaner rundt i hele landet, men jeg ved, at nogle af mine baner ikke findes mage til andre steder. Det gælder fx med garanti bane 13, hvor en ildsprudende vulkan indgår i banedesignet. – Den er helt ny. En af mine venner tegnede den, og min faste baneentreprenør anlagde den.

Når man indretter et minigolfanlæg, er det vigtigt at sørge for sjove udfordringer, så ingen bare haster gennem anlægget med et enkelt slag på hvert hul.

– I Kerteminde er banerekorden på 37 slag, og den blev sat ved Danmarksmesterskaberne i 2013, husker Hans Kaas. Rekorden er tangeret flere gange, men aldrig slået.

– Efter en svær bane lægger jeg om muligt en nem, så spillerne oplever modstand på én bane og så får medgang ved næste hul. Det skal jo ikke være for surt.

– Det helt afgørende for mig er, at banen og den arbejdsplads, som minigolfbanerne med kiosken jo også er, at det er et sted, hvor det er rart og sjovt at være.

Del denne side

Kontakt

Kerteminde Minigolf
Marinavejen 16, 5300 Kerteminde
Telefon: +45 65 32 34 66 /
Email: kertemindeminigolf@gmail.com