©  Foto:

Kerteminde Havn og Marina

Kerteminde Havn og Marina

Kerteminde Marina er flere gange udnævnt til at være en af Danmarks bedste, og der er altid mange gæstesejlere fra ind- og udland.
En af marinaens store fordele er den korte afstand til byen.

Det summer af liv og feriestemning på Kertemindes Marina på de dejlige sommereftermiddage og -aftener, hvor gæstesejlerne anløber Kerteminde og finder deres plads ved en af de ti broer i marinaen.

Marinaen har god plads, og man er altid velkommen til at kontakte havnekontoret for information om ledige bådpladser på tlf.: (+45) 65 15 15 37.

Kerteminde Marina er kendt for sin høje standard og for sit flotte udbud af faciliteter.
De to servicebygninger indeholder toilet, enkelt- og familiebade samt sejlerstue med køkkenfaciliteter og infoskærme. Der er også møntvask, restauranter og indkøbsmuligheder få hundrede meter væk.

Hen over sommeren afholdes forskellige arrangementer på Marinaen, hvor man ofte møder repræsentanter fra foreningen Turismens Venner, der byder velkommen og med glæde fortæller om byen og dens mange attraktioner.

Nogle sejlere bliver i båden og puster ud efter sejlturen, andre går i land og tilbereder måske aftensmaden ved en af de hyggelige grillpladser langs havnepromenaden, mens børnene hygger på legepladserne.

Nord og syd for Kerteminde Marina ligger nogle af landets bedste og børnevenlige badestrande og vandet i og omkring Kerteminde egner sig fantastisk til alverdens vandaktiviteter.

Kerteminde by har smukke bygninger og idylliske gader hvor husene står side om side og hvor butiksstrøget og de nærliggende gader, med de mange specialbutikker trives i bedste velgående. Her finder man blandt andet vin, tøj, delikatesser, kunst og hyggelige spisesteder samt større og mindre gallerier og museer, hvor Johannes Larsen Museet uden tvivl er byens flagskib.

Man kan i byen også besøge Koldkrigsbunkeren, Farvergården, Høkeren, Fjord & Bælt, Kerteminde Minigolf eller Great Northern som både byder på både golf og spa.

Lidt uden for byen ligger Vikingemuseet Ladby, hvor en vikingehøvding blev lagt til hvile med sit skib omkring år 980.

Ønsker man at nyde den uovertrufne natur, kan man blandt bevæge sig ud i de smukke Lundsgård skove, tage med Romsøbåden til den skønne ø Romsø i Storebælt eller besøg Sybergland, der indbyder til gåture, hyggelige stunder, med mulighed for overnatning i shelters.