Sybergland Kerteminde

Foto:VisitKerteminde

Naturområdet Sybergland

Er du glad for naturen, den friske luft og friluftslivet, vil du elske Sybergland. Spis frokosten ved en af de mange bænke i området, tag skoleklassen med og afhold undervisning i de nye læringsmiljøer, eller tag en overnatning i shelter.

Sybergland ved Kerteminde er perfekt for natur- og friluftsentusiaster. Området tilbyder bænke til frokost, nye læringsmiljøer til skoleklasser, og shelters til overnatning.

Til dig og naturen Sybergland har offentligt adgang med rekreative områder og stier, samt naturområder med enge og en nyskabt sø. Praktisk fodtøj anbefales, da der ikke er anlagte stier og kreaturer græsser i området. Hunde skal holdes i snor.

Praktisk info Parkering: Gedskovvej 50, 5300 Kerteminde.

Historien bag Sybergland, opkaldt efter maleren Fritz Syberg, blev genetableret i 2012 på tidligere landbrugsjord. Området var oprindeligt en fjordarm til Odense Fjord, inddæmmet i 1812 for landbrug.

Sybergland er et genetableret naturområde, som indtil 2012 var et område drevet som traditionelt landbrugsland. Kerteminde Kommune har i mange år haft et ønske om at genskabe et rekreativt naturområde tæt på byen. 

I 2012 overtog kommunen dette 72 ha store område, og i dag står Sybergland klar til at bruge og nyde. 

Området er navngivet efter en af de store Fynbo-malere Fritz Syberg (1862-1939), der boede i Over Kærby, og som fandt stor inspiration til sine malerier i det bakkede landskab omkring byen.

Oprindeligt var området en lavvanddet fjord, som gik mellem Hindsholm og Fyn. I 1812 blev området i inddæmmet, så området kunne dyrkes. De første mange år var her ferske enge og kreaturgræsning om sommeren. Det betød, at der opstod et rigt plante- og fugleliv og masser af motiver for bl.a. for malerne Fritz Syberg og Johannes Larsen.