Gå til indhold
©  Foto:

Tre søjler

Kunstværket Tre Søjler er rejst ved bebyggelsen Ved Fjorden, yderst i Vestergade i oktober 2014. De tre søjler er beklædt med keramiske fliser, som alle er udsmykket med tegn enten for menneskets færden (aftryk af nøgler, bogstaver, dækaftryk, eller for livet i fjorden (tang, søstjerner, fisk). Ifølge kunstneren er det netop tanken med kunstværket at symbolisere samspillet mellem fjorden og de mennesker, der bor tæt ved vandet. Kunstværket er udviklet i et tæt samarbejde med bestyrelsen for beboerne i Domeas afdeling Ved Fjorden.

– Udgangspunktet har også været, at det ikke skulle være en skulptur, der larmer ved sin tilstedeværelse, sagde Helle Fabricius til Kjerteminde Avis. – Den skal stille og roligt rumme en fortælling, som beboerne måske får lyst at fantasere om, eller måske snakke med deres børnebørn om.

Kunstneren
Keramikeren Helle Fabricius, født 1960, betegner sig selv som kunsthåndværker. Hun har sit værksted i Dalby på Hindsholm, hvor hun fremstiller keramik, porcelæn og raku, ofte som brugsgenstande.
Helle Fabricius leverer også større bestillingsarbejder, for eksempel til skoler og andre institutioner.

Del din ferie: