Gå til indhold
©  Foto:

Kirsebærfestival 2022

Se, lyt og smag til Kirsebærfestival i Kerteminde 

​Velkommen​ til Kirsebærfestival i Kerteminde
Hvert år afholder Kerteminde sin Kirsebærfestival, hvor alle er velkomne til at deltage.

Under mottoet: "Se, lyt og smag" bydes du på både kunst, musik, kulinariske smagsoplevelser og anden underholdning. Rammen om denne begivenhed dannes selvfølgelig af Kertemindes smukke og stemningsfulde by, som også byder dig på både historisk og moderne arkitektur.

Kirsebærfestivalen tager sit udgangspunkt i de lange og dybe traditioner, der er for kirsebærdyrkning på Nordøstfyn. De mange solskinstimer og det relativt milde klima er begge forhold, der er særligt gunstige for frugtavl på netop denne del af Fyn. 

Derfor var det kun naturligt, at det søde og saftige bær blev hyldet med sin egen festival, hvilket også var tankerne bag da Kirsebærfestivalen så dagens lys i 2005.

Vi glæder os til at kunne byde dig velkommen til dette års Kirsebærfestival, hvor der atter vil være oplevelser for alle dine sanser. Tag familien og vennerne med til en særlig og spændende festival.

Kirsebærstenlangspyt
Hvert år afholdes mesterskaberne i Kirsebærstenslangspyt på Kirsebærfestivalen. De længste spyt har været helt oppe på 20 meter!!! Dog er der stadig et stykke til verdensrekorden i Kirsebærstenslangspyt på 29 meter - ifølge Guinness Rekordbog. Lørdag og søndag under kirsebærfestivalen kan man kvalificere sig til dagens finale ved at deltage i et af de tre heats i løbet af dagen. Hver dag afholdes der både finale for børn og voksne – og det er en populær dyst, også hos publikum!

Kirsebærplukning
De mange kirsebær, der skal deles ud fredag, når Rylen lægger til ladet med kirsebær, skal jo også plukkes og være friske. Derfor arrangerer Kirsebærfestivalen i samarbejde med den lokale frugtavler Nybro Frugtplantage kirsebærplukning torsdag aften før Kirsebærfestivalen. Det er altid en virkelig smuk aften – en form for ”stilhed før storm” eller måske snarere ”bæridyl før festival”. Kirsebærfestivalens frivillige møder op og plukke i spande- og kassevis og også mange turister vil være med til den helt særlige begivenhed. 

Kirsebærkagekonkurrence
Kirsebær og kager kan kombineres på et utal af måder! Det ved vi nu efter mange års kirsebærkagekonkurrencer på Kirsebærfestivalen! 

Lyset synges ud
Lørdag aften deles der fakler ud til publikum, og i et fælles optog spredes folkemængden omkring Renæssancehavnen og Langebro. Helt lydløst glider en 20-30 kajakker med lys på yndefuldt ind i havnen, og stilheden sænker sig yderligerere, så man kan høre pagajerne, der skaber små skvulp i vandoverfladen. En mærkbar intens stemning har indfundet sig i byen, og fortsætter når aftenens sidste orkester atter spiller op på Torvet