Sybergkvæg
Sybergkvæg er lækkert og mørt kød fra skotsk højlandskvæg.
Dyrevelfærd giver en bedre smag i munden
Lene Gommesen og Peter Bisgaard bor på gården Vestergaard og ejer Sybergkvæg. Læs, hvad de siger om deres livsstil og deres kvæg her:
Vi elsker at bo på landet, elsker den friske luft og at leve tæt på naturen og dyrene. Der er noget særligt ved at dyrke sine egne råvarer.
At vide hvor det man spiser kommer fra, er helt specielt og giver en god smag i munden!
Desværre har alle ikke mulighed for dette, og det var derfor vi fik ideen om Sybergkvæget.
Vi vil derfor give jer mulighed for at købe kød, hvor I får vished om, hvor kvæget kommer fra, hvem der har passet det og i det hele taget; hvordan deres liv har været.
Det er altid muligt at komme forbi og gå en tur i foldene. På den måde arbejder vi med at give jer mulighed for, at komme tættere på den virkelighed, hvor fødevarerne bliver til.
Det tror vi giver værdi – både for os, for dyrene og for jer.
Dyrevelfærd er utroligt vigtigt for os. Vi ser vores besætning, som levende væsener, der har krav på et godt liv, masser kærlighed og pleje.
Sybergkvæget på Sybergland
Vores dyr tager sig af naturplejen i økosystemet i og omkring Sybergland, hvor der hverken sprøjtes eller gødes. Besætningen går ude hele året, da det er i den fri natur, de trives bedst.
Vores dyr er primært af racen skotsk højlandskvæg. Det tager lidt længere for denne race at blive kødfulde på grund af deres nøjsomhed – man kan ikke forcere væksten. Det tager dermed længere tid for racen at nå slagtevægten.
Den langsomme og naturlige vækst gør kødet meget fedtfattigt, mørt, saftigt og lavt på kolesterol. Kødets smag er også helt unik, og man kan ligefrem smage græsset og urterne, som dyrene har spist på engene.