Gå til indhold
©  Foto:

Romsø

En ubeboet ø med skøn natur og et rigt dyreliv

På Romsø er der skøn natur med smukke søer, et fyrtårn, en jagthytte, et rigt dyreliv og fremfor alt - INGEN biler.

Romsø kan besøges, men bør besøges med den rette ånd.

Øen er ikke en turistattraktion som man betragter og oplever ”udefra”. Tværtimod – Romsø vil, hvis man er ”modtagelig” påvirke mentalt og sætte sindet i bevægelse. Der er så mange steder man kan blive underholdt og få en engangsoplevelse. Sådan er det ikke på Romsø. Der sker i princippet ingenting – der er ingen badestrand, ingen kaffe, is og pølser, ingen offentlige toiletter, flisebelægninger eller service. OG der er heller ingen garanti for godt vejr.

På Romsø sker der ikke meget som vores krybdyrhjerne ikke har erfaret tidligere eller noget som man ikke har set eller ville kunne se andre steder i verden. Men autenticiteten og uforstyrretheden er enestående. Øen bør respekteres og mødes på dens betingelser og med det formål eller lades i fred hvis man egentlig søger noget helt andet.

I Hverringes bæredygtige drift indgår, at vi tager ansvar for en ansvarlig tilgængelighed på naturens præmisser. Øen bør ikke blive et traditionelt turistudflugtsmål. Derfor har vi pålagt os selv en begrænsning i antal besøgende udover den begrænsning der ligger i fuglenes yngleperiode. Der sejles kun fast 2 gange om ugen i sommerhalvåret og derudover kan båden i begrænset omfang chartres til besøg, men bådføren sikrer at der maksimalt årligt sejles 3000 besøgende til øen og at disse besøg fordeles med et tilstrækkeligt hensyn til øen.

Fra 1. april til 31. august er det muligt at tage med Romsøbåden på dagstur til Romsø. Klik her for mere info.

 

Del din ferie: