VisitKerteminde
kløverstier

Kløversti | Nordstranden

Badelivet i Kerteminde tog så småt sin begyndelse i 1890’erne. Der blev anlagt en herrebadeanstalt på nordre havnemole og året efter en damebadeanstalt på søndre mole.

Fra 1902 blev der indsat særlige badetog på søn- og helligdage i sæsonen. ”Badeekspressen” var det eneste tog, der kørte non-stop. For odenseanerne ud søndag morgen og hjem søndag eftermiddag. Der var ikke langt fra togstationen til Nordstranden. På gode søndage kunne der komme 15 – 20.000 badegæster.

I 1935 blev Strandbadet etableret med en herre og dameafdeling samt 2 kiosker. Hos bademesteren kunne man leje liggestole og robåde. I midten af 1920 begyndte teltliggerne at gøre deres indtog. Efterhånden voksede teltslagningen og der blev stillet krav om sanitære forhold. Kerteminde Campingplads blev etableret og kunne efter flere udvidelser i 1950’erne tage imod 250 telte.

I dag er det mest aktive badeliv også forbundet med Nordstranden. På en god dag kan der være  tusinder af badegæster. Men der er også mange andre muligheder for maritime oplevelser og aktiviteter om sommeren, ved Marinaen, Fjord og Bælt, Nordre og Søndre Havnekaj, samt Sydstranden.