VisitKerteminde
kløverstier

Kløversti | Skovvej og Anlæget

Efter 1830 anlagde man en ny Odensevej. Fyldvejen blev den kaldt, da den opstod ved inddæmning og opfyldning af fjordområder. Den gamle Odensevej, vedtog kommunalbestyrelsen, skulle være en chaussee for gående. Skovalleen blev den kaldt. Nu hedder den Skovvejen.

På initiativ af apoteker Fribert opførte Kerteminde Pavillon-Selskab i 1855 i det nyindrettede lystanlæg ( kaldet Anlæget), en ottekantet pavillon i træ og året efter en restaurationsbygning. Skovpavillonen blev ramme for både dans, musik og teater. I tilknytning til pavillonen opførtes i 1899 en grundmuret restaurationsbygning i schweizer stil. Nu er Louisenlund privatbolig. Kommunen opførte i 19?? et nyt vandrehjem. Nu ejer og driver  Danhostel såvel vandrehjem som Skovpavillonen.

1900-tallets største arrangement

Med en for byen helt ny selvbevidsthed efter jernbanen var kommet i 1900, ville man på en stor udstilling demonstrere, hvad byen og omegnen kunne præstere inden for håndværk, industri, landbrug og husflid. Scenen var Anlæget, den kommunale jord mellem Skovvej og Klintevej.

Der var også en separat udstilling af malerier, kulturhistorie og kunstindustri. Her blev Kerteminde malerne Johannes Larsen og Fritz Syberg for første gang præsenteret for det hjemlige publikum på en større udstilling. Udstillingen betød en kraftig eksponering af Kerteminde, og opfyldte dermed sit formål, selv om den økonomisk var en underskudsforretning. Udstillingen opnåede omtale i næsten alle medier. På de bedste dage gik der 5 – 6.000 mennesker igennem tælleapparaterne.