©  Foto:

Marslev Kirke

Velkommen i Marslev Kirke - en stemningsfuld kirke ved Kerteminde bygget i sengotisk stil

Marslev Kirke er en vejkirke. Det betyder, at den er åben for alle besøgende i dagtimerne.

Du er velkommen til at sætte dig ind et øjeblik i tanke eller bøn.

Mærker du sorg, glæde, bekymring eller taknemmelighed? Så tænd evt. et stearinlys i vores lysglobe. Det er gratis at tage et lys. Et par kroner i kirkebøssen vil dog blive modtaget med taknemmelighed af de organisationer, hvis arbejde kirken støtter.

Følg os på FaceBook: Marslev-Birkende pastorat eller se arrangementer m.v. på www.marslev-birkende.dk

Kirkekontorets mailadresse er: MIG@km.dk

Mere om Marslev Kirke

Den nuværende sengotiske munkestensbygning er fra begyndelsen af 1500-tallet, men en del romanske sokkelkvadre røber, at der efter al sandsynlighed har stået en ældre kirke samme sted, og det vil være nærliggende at gætte på, at den er bygget i den store kirkebygningstid i Danmark, det 12. århundrede.

Bevæger du dig op mod kirken, nærmer du dig våbenhuset, kirkens indgang i syd, hvis gavl er forsynet med nordfynske blændinger, kvadrater og trapperuder.

Over sandstensfonten hænger kirkeskibet “Anna”, en tremastet fuldrigger fra omkring 1930, bygget af “Illemoseskrædderen” Anders Madsen fra Rynkeby, hvis skibe er kendt for sin højst naivistiske stil. Skibet var ophængt i kirkens tårnrum i 1930’erne. Derefter lå det længe på kirkens loft, hvorfra det blev hentet frem igen og ophængt på dets nuværende plads i våbenhuset.

Koret er et såkaldt langhuskor med et grovere hvælv, som omkring 1590 var højere end skibet, men som på denne tid fik samme højde.